Başlık yok

Nestlé kaynakları iyi kullanır


Nestlé CEO’sunun çevresel olarak sürdürülebilir iş uygulamaları taahhüdü


Dünyanın lider Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam şirketi Nestlé'de, uzun vadede başarılı olabilmek için hissedarlarımız ve toplum için bir değer yaratmamız gerektiğine inanırız. Biz buna Paylaşılan Değer Yaratmak (Creating Shared Value) diyoruz. Paylaşılan Değer Yaratmanın önemli bir ön koşulu olarak, sadece geçerli yasal gereklilikler ve Nestlé Kurumsal İş İlkeleri’ne uymakla kalmayıp, sürdürülebilir gelişmenin etkinliklerimiz, markalarımız ve ürünlerimize yerleşmesini sağlamalıyız. Bu da suyun hızla tükendiği, doğal kaynakların kısıtlı olduğu ve biyolojik çeşitliliğin azaldığı bir çevrede doğru seçimleri yaparak geleceğin korunması anlamına gelir. Tüm bu öğeler artmakta olan dünya nüfusunun beslenmesi ve Nestlé'nin gelişimi için büyük önem taşır. Dahası, iklim değişikliği gezegenimizin çevresel sorunlarının artmasına neden olabilir. Nestlé bu nedenle şu ilkelere bağlıdır: • belirli çevresel düzenlemelerin bulunmadığı veya yeterli olmadığı durumlarda geçerli tüm yasal gereklilikler ve iç gerekliliklere tam uyumluluk • uluslararası ISO 14001 standardıyla uyumlu Nestlé Çevre Yönetim Sistemi (NEMS) ile etkinliklerimizin, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin çevresel performansının sürekli olarak geliştirilmesi ve kirliliğin engellenmesi; yeni ve yenilenen ürünlerin tasarımında çevresel etkilerin sistemli olarak değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi; • Nestlé Tedarikçi Kuralları'na uyan ve çevresel performanslarında sürekli iyileşme gösteren tedarikçilerden hammadde, ambalaj malzemesi ve diğer mal ve hizmetlerin sorumlu tedariği; böylece Nestlé ürünleri sadece daha lezzetli olmakla kalmayacak, tüm değer zinciri boyunca çevreye daha fazla katkı yapacaktır.



Bu aynı zamanda Nestlé'ye güvenmeleri ve ürünlerimizi keyifle tüketmeleri için tüketicilerimize bir neden daha vererek onları hoşnut etmek ve çevresel sorumluluklarımız ve uygulamalarımız konusunda çalışanlarımızın ve dış paydaşlarımızın beklentilerini karşılamak anlamına gelir. Nestlé bu nedenle şu ilkelere bağlıdır: • kurum, pazar ve ürün markası düzeyinde ürünlerimiz, etkinliklerimiz ve hizmetlerimiz konusunda bilimsel kanıtlara dayanan anlamlı ve doğru çevresel bilgi ve diyaloglar; • uygulamalarımız ve tüm tedarik zincirimizin bağımsız olarak denetlenmesi, doğrulanması ve belgelendirilmesi; • çalışanlarla etkili iletişim ve çalışanlarımızın çevresel iyileşme konusundaki girişimleri ve başarılarının takdir edilmesi ile birlikte çalışanlarımız için çevresel farkındalık eğitim ve öğretimi; • karşılaştığımız karmaşık çevresel sorunlar için çözümlerin tanımlanması, uygulamaya koyulması ve değerlendirilmesi için düzenleyici kurumlar, bilim insanları, müşteriler, iş ortakları, sivil toplum örgütleri ve kamuoyu dahil olmak üzere uzun vadeli proaktif girişim ve ortaklıkların kurulması. Nestlé'nin CEO'su olarak bu taahhüdün Şirket'in tamamına entegrasyonunu sağlamada liderlik etmek ve kaynak sağlamakta kararlı olduğumu bildirmek isterim.

Çiftlikten tüketiciye ve ötesine kadar ortaklarımızla birlikte bir ürün kullanım ömrü yaklaşımı uygulamaktayız. Yiyecek ve içecek işimize özel olarak su tasarrufu, doğal kaynakların verimli kullanılması, biyolojik çeşitliliğin korunması, hava emisyonlarının azaltılması, iklim değişikliklerine uyum ve sıfır israf konularına odaklanıyoruz. 1. Araştırma ve Geliştirme Nestlé Araştırma ve Geliştirme merkezlerinin iki öncelikli hedefi vardır: yeni ürünler ve süreçler oluşturmak ve mevcut olanları iyileştirmek. Çevresel sürdürülebilirliği ürünlerimize daha fazla yerleştirebilmek amacıyla Tasarım Yoluyla Sürdürülebilirlik Programı'mız sistemli olarak yeni ve yenilenen ürünlerin geliştirilmesinin ilk aşamalarından itibaren tüm değer zinciri üzerindeki çevresel performansını değerlendirir ve optimize eder. Küresel Tasarım Yoluyla Sürdürülebilirlik Ağı'mız ise bu programın farklı işler ve kategoriler genelinde kesintisiz olarak iyileştirilmesini destekler. 2. Hammaddelerin Sağlanması Nestlé hammaddelerini doğrudan olarak çiftçilerden veya birincil işleyici veya satıcılardan edinir. Bulunduğumuz yöreye ait tarımsal ürünleri kullanmayı tercih ederiz. Tedarik zincirinde çevresel sürdürülebilirliği aşağıdakileri izleyerek teşvik ederiz: • Nestlé'nin çevre standartları ile uyumluluğu göstermek amacıyla bağımsız üçüncü taraf denetimleri ile önemli satıcıların bu durumu kanıtlamasını şart koşan Sorumlu Kaynak Kullanımı Denetim Programı; eğer düzeltici eylemlerin gerçekleştirilmesi gerekirse Nestlé, denetleyiciler ile birlikte uygulamalarını iyileştirmek amacıyla satıcıları yönlendirir; • geniş tedarik zincirimizin çiftliğe veya hammadde stoğuna kadar şeffaflığını teşvik eden ve bu şekilde ormansızlaşma, sorumlu su kullanımı, sürdürülebilir balıkçılık ve hayvan sağlığı konularındaki taahhütlerimizi uygulamaya koyan ve diğer çeşitli çevresel sorunlara seslenen Sorumlu Kaynak Kullanımı İzlenebilirlik Programı; • tarımsal hammaddeleri edindiğimiz çiftçi topluluklarını destekleyen ve sürdürülebilir üretim yöntemleri konusunda teknik destek sağlayan Çiftçi İletişim Programı; buna ek olarak hammaddelerin fabrikaya dek teslimatını da optimize ediyoruz; • en iyi uygulamaları ve edinilen tecrübeleri paylaşan Nestlé Sürdürülebilir Tarım İnisiyatifi. 



3. Üretim Üretim, dayanıklı olmayan hammaddelerin tüketiciler için güvenli ve katma değerli gıda ürünlerine dönüştürülmesi için gerekli tüm süreçleri kapsar. Fabrikalarımızın sahip olduğu ISO 14001 sertifikası ile birlikte hem çevre için hem de müşterilerimiz için değerli olanlara odaklanarak, her tür israfı ortadan kaldırmayı ve daha az harcayarak daha fazlasını yapmayı amaçlarız. Böylece genel verimliliğimizi, kalitemizi ve çevresel performansımızı iyileştiririz. Enerji ve su tüketimini daha da iyileştirmek, atık oluşumunu en aza indirmek, sürdürülebilir olarak yönetilebilen yenilenebilir enerji kaynakları kullanmak, yan ürünlerden değer oluşturmak ve sera gazları dahil olmak üzere emisyonların önüne geçmek amacıyla en verimli teknolojileri ve en iyi uygulamaları kullanmayı amaçlarız. Endüstriyel soğutma sistemleri için güvenli ve doğal soğutma alternatiflerini kullanır ve bunların performansını artırmak için yeni çözümleri uygulamaya koyarız. Tesislerimizi inşa ederken, kurarken ve yenilerken çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini de dahil ederiz. 4. Ambalaj Yiyecek israfını engellemek, yüksek kalite standartlarımızı garanti altına almak ve tüketicilerimizi bilgilendirmek için ürünlerimizin ambalajı büyük önem taşır. Biz: • ambalajlarımızın ağırlık ve hacmini optimize ederiz; • ambalaj ve ürün performans gerekliliklerini dikkate alarak sürdürülebilir olarak yönetilen yenilenebilir kaynaklardan üretilen malzemelerin geliştirilmesine ve kullanımına öncülük ederiz; • kullanılan ambalajların geri dönüştürülmesi veya bunlardan enerji elde edilmesi girişimlerini destekleriz; • çevresel bir yarar varsa ve uygunsa geri dönüştürülebilir malzeme kullanırız. Çevresel sürdürülebilirlik tesislerimizin kurulumunda, inşaasında ve yenilenmesinde hedeflerimiz arasındadır. 



5. Dağıtım Ürünlerimizin fabrikadan müşteriye en yüksek kalitede ve zamanında ulaştırılması işimizin önemli bir parçasıdır. Dağıtım konusunda verimliliği ve çevresel performansı sürekli artırmak için: • tüm operasyonlarımızda dağıtım ağlarımızı ve rota planlamasını optimize ederiz; • taşımayı iyileştirmek için farklı olanakları araştırırız, örneğin karayolu yerine deniz veya demir yolu kullanımı; • iş güvenliği ve verimlilik açısından sürücülerimizin eğitimini güçlendiririz, uygulanabilir olduğunda araçlarımızda telematik sistemi ile en son teknolojiyi kullanırız ve aynısını tedarikçilerimize de öneririz; • kurumsal uygulamalar için güvenli ve verimli doğal soğutma çözümlerinin geliştirilmesi ve kullanılması ve HFC uygulamalarının aşamalı olarak ortadan kaldırılmasını destekleriz. 6. Pazarlama ve Tüketici İletişimi Pazarlamanın en temel taahhüdü tüketicilerin her gün her yerde memnun edilmesi ve böylece güven inşasıdır. Güven inşasının bir parçası olarak: • çevresel sürdürülebilirliği, uygulanabilir olduğu durumlarda ürünlerimiz ve marka iletişimimize entegre ederiz; • güvenilir ve doğruluğu kanıtlanmış iletişim yoluyla tüketicilerin bilinçli seçimler yapmalarına yardımcı oluruz; • tüketicileri çevresel iyileştirmelerden haberdar etmek ve ürünlerimizi kullanırken ve kullanılmış ambalajlar konusunda yapabilecekleri hakkında bilgilendirmek için ilgili iletişim noktalarını kullanırız (örn. dijital ortam, ambalajlar ve satış noktaları); • sektör, devlet ve kamuoyu ile işbirliği yaparak en iyi çevresel iletişim uygulamalarını ve standartlarının geliştirilmesini destekler ve şekillendiririz. 7. Kurumsal İletişim Çevresel sürdürülebilirlik konusunda iletişim, medya ilişkileri ile birlikte sivil toplum kuruluşları, özel ilgi grupları, devletler ve halk otoritelerini içine alan kurumsal iletişim stratejimizin giderek önemli bir parçası haline gelmektedir. Toplumda Nestlé web sitemiz, çevresel sürdürülebilirlik ve su ile ilgili etkinliklerimizi içerir. Bizim için stratejik önceliği bulunan bir konu da paydaşları konuya dahil etmek ve önemli ortaklıklar oluşturmaktır. Paydaşlarla çevre konularındaki proaktif uğraşlarımız düzenli dış paydaş toplantılarını ve etkinliklerini içerir. Buna ek olarak Şirket'in çevresel performansı açısından kritik organizasyonlarla yapıcı ilişkiler kurmayı amaçlarız



8. İnsan Kaynakları Tüm çalışanlarımızı Nestlé çevresel sürdürülebilirlik kurumsal ilkesi Nestlé Kaynakları İyi Kullanır politikasına göre davranmaları konusunda eğitiriz, bu nedenle: • tüm çalışanlarımızı bu politikaya göre eğitiriz; • işyerinde ve evde bu politikanın uygulanmasını teşvik ederek çevrenin korunması konusunda tüm çalışanlarımızın kişisel sorumluluk almalarına yardımcı olacak işyeri koşulları oluştururuz; • çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin, iş ortaklarımızın ve toplumun bağlılığını artırmak için ilgili eğitim, atölye çalışmaları ve toplantılarda çevresel sürdürülebilirliğin işlenmesini sağlarız; • Nestlé ve yerel toplumda başarılı uygulamaların yer edinmesi için başarı hikayelerinin yayınlanması ve olumlu girişimlerin öne çıkarılmasını sağlayarak çevreye yönelik kurumsal ve kişisel düzeyde sorumlu davranışları teşvik ederiz. 9. Yasal Gereklilikler Düzenleyici gelişmeleri, stratejilerimize yansıtmak amacıyla dikkatle izler, değerlendirir ve duyururuz. Çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili etkili bir düzenleyici sistemi teşvik etmek için: • çevresel olarak verimli ve etkili yasa ve düzenlemeleri desteklemeleri için düzenleyici kurumlar ve diğer ilgili paydaşlar ile çalışırız; • çevreyi korumak üzere tasarlanan uluslararası kabul gören standartları ve gönüllü girişimleri destekleriz; • ayrımcı önlemlere karşı geliriz; • ticareti geliştirmek ve tüketici anlayışına yardım etmek için çevresel kanunlar, düzenlemeler ve standartların uyumlu hale getirilmesini destekleriz


Yönetim Kurulu (BoD) Şirket'in temel yönetim organıdır. BoD, Nestlé'nin iş amaçlarını elde etme yolunda uzun vadeli ve sürdürülebilir değer oluşturmayı amaçladığını belirten Şirket Sözleşmesi ile uygun şekilde Şirket’i yönetmesi için CEO'yu yetkilendirir. CEO İcra Kurulu'na (EB) başkanlık eder ve sorumlulukların yerine getirilebilmesi için Kurul üyelerini kişisel olarak yetkilendirir. BoD ve EB, BoD Denetim Komitesi ile birlikte idari düzeyde Operasyon Sürdürülebilirlik Konseyi, Sürdürülebilirlik ve Beslenme için AR-GE Konseyi, Markalar ve Paylaşılan Değer Yaratmak Danışman Ekibi, Yuvarlak Masa ve Grup Uyumluluk Komitesi dahil olmak üzere çevresel sürdürülebilirliği kapsayan çok sayıda üst yönetim organından destek alır. CEO'nun başkanlık ettiği Paylaşılan Değer Yaratmak Uyumluluk Kurulu Nestlé kurumlarında Paylaşılan Değer Yaratmanın stratejik olarak uygulanmasını denetler. Nestlé'nin Paylaşılan Değer Yaratmak ve çevresel sürdürülebilirlik hedefleri ile stratejilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine öncülük ederken, görüş ve onay için EB'ye danışır. Buna ek olarak etkinliklerimiz ile ilgili bağımsız görüşlerini sunan kurumsal strateji, beslenme, su ve kırsal gelişim ile ilgili uzmanlardan oluşan Paylaşılan Değer Yaratmak Danışma Kurulumuz ile ilişkileri düzenler ve uygunluğu sağlar. Bu politika NEMS kanalıyla uygulanır. Yönetim, sorumluluk alanlarında NEMS'in uygulamaya koyulmasından sorumludur. NEMS, sürekli iyileştirme yönetim döngüsüne dayanır ve aşağıdaki kısımlardan oluşur:



NEMS'in etkililiği Nestlé Sürekli Mükemmellik (NCE) girişimi tarafından sağlanan yöntemler, modeller ve araçların kullanımına bağlıdır. NCE uygulamalarının kullanımı ile verimliliğimizi, kalitemizi ve üretkenliğimizi artırırız, bu da daha az harcayarak daha fazlasını yapabilmemizi ve daha az atık oluşturmamızı sağlar. Buna ek olarak NCE çevresel olarak daha sürdürülebilir iş uygulamalarını yıllar boyunca daha fazla geliştirebilmemizi sağlayacak sistemli, çalışanları konuya dahil eden, sürekli bir iyileştirme kültürü sağlar. Dünya çapında tutarlı ve düzenli uygulamanın gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla tüm üretim sahalarında bağımsız denetim organları tarafından alınan ISO 14001 belgelerine sahiptir ve bu programı tüm birimlerini kapsayacak şekilde yayar.


NEMS'in etkililiği Nestlé Sürekli Mükemmellik (NCE) girişimi tarafından sağlanan yöntemler, modeller ve araçların kullanımına bağlıdır. NCE uygulamalarının kullanımı ile verimliliğimizi, kalitemizi ve üretkenliğimizi artırırız, bu da daha az harcayarak daha fazlasını yapabilmemizi ve daha az atık oluşturmamızı sağlar. Buna ek olarak NCE çevresel olarak daha sürdürülebilir iş uygulamalarını yıllar boyunca daha fazla geliştirebilmemizi sağlayacak sistemli, çalışanları konuya dahil eden, sürekli bir iyileştirme kültürü sağlar. Dünya çapında tutarlı ve düzenli uygulamanın gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla tüm üretim sahalarında bağımsız denetim organları tarafından alınan ISO 14001 belgelerine sahiptir ve bu programı tüm birimlerini kapsayacak şekilde yayar. 

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال